Top cele mai bune plaje din Kefalonia

Top cele mai bune plaje din Kefalonia

Cea mai mare dintre cele sapte insule Ionice ( aproximativ 700 kmp), ce se mandreste cu cel mai mare varf muntos ( Muntele Aenos, 1628 m), Kefalonia se afla pe coasta de vest a Greciei, pe care locuiesc aproximativ 35.000 de locuitori.
Cu Lefkada la nord si Zakynthos la sud, Kefalonia se afla pe un traseu turistic ascendent, numarul tour-operatorilor care doresc sa intre pe piata din Kefalonia fiind in crestere de la un an la altul. Cu atata afluenta de vizitatori, in special din Italia, daca numarul unitatilor de cazare nu se va mari, vom asista neputinciosi la neconfirmarea numeroaselor solicitari pentru vacantele turistilor din Romania pentru Kefalonia.

Istoria Kefaloniei

Plaja 2 KefaloniaTrecand peste mitologia greaca, despre legendele regelui Cephalonia, cu certitudine, putem afirma ca aici, in Kefalonia, s-au descoperit izvoare ale existentei unei civilizatii care s-a dezvoltat in urma cu mii de ani, cercetarile arheologice indrumandu-ne pasii catre mai multe morminte Myceniene. Istoria Kefaloniei este una foarte mare in spatiu si timp, dar si foarte interesanta din punct de vedere al cercetatorilor. Insula a fost sub Imperiul Turc, in jurul anilor 1460, ca apoi sa vina randul ventienilor si francezilor care sa se bucure de suprematia asupra Kefaloniei. In cele din urma, Anglia a protejat insula pana in anul 1864, cand toate insulele Ionice au trecut sub juridisctia Greciei. 1953 este anul catastrofal al insulei, cand in urma cutremurului, intreaga capitala a insulei si satele din jur au fost sterse efectiv de pe suprafata pamantului, numarul mortilor ridicandu-se atunci la 600. Aproape totul, in proportie de 70 %, a fost reconstruit, constructiile care nu mai prezentau nicio siguranta fiind demolate. La acea vreme, foarte multi locuitori ai insulei au parasit Kefalonia in speranta disperata gasirii unei vieti mai bune in strainatate. Kefalonia este o insula la fel de atractiva pentru pietoni, dar si pentru doritorii de vacante cu bai de soare, inot si plaje de nisip. Pentru amatorii de drumetii, exista munti de padure, asteptand sa fie explorati. Dupa cum am spus, pentru amatorii de a face baie in apele marii exista o multime de plaje ( multe dintre ele avand calificativul de cele mai bune plaje din Marea Mediterana).
Plaje aurii frumoase, munti impaduriti, golfuri albe, subtil retrase in adancimea marii Ionice, pesteri , biserici si manastiri cocotate pe stanci singuratice, pline de misterul istoriei milenare a Chephaloniei, sate incremenite in timp, coaste abrupte, drumuri de munte care traverseaza insula. Aceasta este frumusetea si splendoarea unei insule in Grecia, precum Kefalonia.
Ploile abundente din iarna fac din Kefalonia, in profida peisajului stancos sa fie una dintre cele mai "verzi" insule din marea Ionica. Cu cele mai numeroase plantatii de maslini si de vii, Kefalonia se mandreste cu cele mai bune vinuri din Grecia.

Cele mai frumoase plaje din Kefalonia

plaja kefalonia 2Insula Kefalonia, cu cei 237 kilometri de coasta, se mandreste cu 39 dintre cele mai frumoase plaje de nisip, pietris sau pistris cu nisip. Fara indoiala ca cele mai bune plaje din Kefalonia se afla de-a lungul coastei de sud a insulei.

1. Plajele Makris Gialos si Platis Gialos Kefalonia

La Sud de Argostoli, pe drumul care te conduce spre aeroport, se afla o multime de supermaketuri, taverne si unitati de cazare: va aflati in Lassi, principalul centru turistic al insulei. In fata lui se afla doua plaje excelente:plaja de nisip din Makris Gilaos, aproximativ 300 de metri lungime si 10-30 metri latime. Aglomerata in lunile iulie si august, este foarte bine organizata, dispunand de o multime de sezlonguri si umbrele, baruri pe plaja si o oferta impresionanta pentru practicarea sporturilor pe apa.
Plaja de nisip din Platis Gialos are 100 de metri lungime si 20 de metri latime, aceasta fiind incadrata de o padure de pini.

2. Plaja Xi Beach Kefalonia

Din Lixouri, pentru a ajunge la plaja Xi Beach, trebuie sa treceti prin satul Mantzavinata, unde cu ajutorul indicatoarelor veti fi indrumati spre plaja de nisip rosu Xi, avand o lungime de aproximativ 3 kilometri si 10-20 de metri lungime. Plaja coboara usor in mare , fiind recomandata familiilor cu copii.

3. Plaja Vatsa Beach Kefalonia

Venind dinspre Mantzavinata si continuand spre Akrtotiri si apoi catre Vasta, vei ajunge la aceasta plaja de nisip sub forma de luna, avand peste 200 de metri lungime si 12 metri latime. Aproape de plaja Vatsa se afla un mic rau care se varsa in mare, insa este des folosit de catre vasele de pescuit si ambarcatiunile sportive. In acest port mic veti gasi cele mai exotice taverne pescaresti, avand totodata posibilitatea inchirierii unei cabane pentru a incerca o aventura " a la Robinson Crusoe" pe aceasta insula. Este doar o provocare, insa destul de incitanta.

4. Plaja Platia Ammos Beach Kefalonia

Dupa ce ai trecut de Havriata, conducand spre coasta de vest, vei ajunge la un peisaj cu adevarat mediteranean.La orizont veti vedea o stanca inalta, pe care sta cocotata Manastirea Kipouria, cu un singur calugar,, iar la cativa metri mai departe, aproximativ 400 de pasi, vei ajunge la plaja din Platia Ammos. Pe aceasta plaja de pietris de aproximativ 600 de metri lungime si 30 de metri latime, avand in spate niste stanci maiestoase, nu exista sezlonguri, umbrele sau taverne. Aici se practica turismul naturist, departe de civilizatie si zgomot.

5. Plaja Livadi Beach Kefalonia

Plaja 1 KefaloniaLa Nord de Lixouri, dupa Livadi, vei descoperi o mica plaja ingusta, unde vei fi uimit sa vezi o cladire lasata in paragina, care arata mai degraba ca o inchisoare parasita. De fapt, aici, in timpul regimului militar din perioada 1967-1974, prizonierii taberei adverse regimului erau adusi aici pentru a fi inchisi si torturati. Amintiri , mai degraba neplacute aduce aceasta plaja, insa pentru cei interesati de istorie, poate fi un punct de atractie si meditatie in timpul unei vacante in Kefalonia.

6. Plaja Petani Beach Kefalonia

Aflandu-te cu fata spre plaja Livadi, daca te vei intoarce spre stanga, puteti ajunge la frumoasa plaja de nisip cu pietris Petani, o excelenta plaja cu o lungime de 300 de metri si 30 de metri latime. Aici veti gasi sezlonguri si umbrele de soare, baruri pe plaja si o mica taverna.

7. Plaja Myrthos Beach Kefalonia

1 kilometru lungime si 100 de metri lungime, aceasta plaja grosiera de nisip , pietricele si pietris, este inconjurata de o coasta destul de accidentata, unde in timpul verii se construiesc cateva cladiri din lemn folosite drept rulote de locuit, urmand ca dupa incheierea sezonului estival acestea sa fie daramate.Din satul Divarata exista un drum bine pavat pentru a merge pe jos la plaja.In aceasta zona, apa marii devine foarte adanca si exista de asemenea curenti puternici, deosebit de periculosi pentru inotatorii incepatori. Partea buna a lucrurilor este ca pe aceasta plaja gasim sezlonguri , umbrele si dusuri.

8. Plaja Antisamos Beach Kefalonia

Situata la 5 kilometri nord-est de Kefalonia, aceasta frumoasa plaja de pietris, lunga de 700 de metri, cu cateva cladiri inconjurate de zone verzi, este una dintre cele mai renumite si frumoase plaje de pe insula. Plaja este foarte bine organizata cu sezlonguri si umbrele, iar iubitorii sporturilor pe apa au la dispozitie (de inchiriat) biciclete pe apa si canoe. Mergand de-a lungul plajei de pietris vom descoperi si un mic parau linistit si izolat, protejat de o stanca, relativ mare, ce poate fi usor traversat cu piciorul. Golful nu este foarte aglomerat, fiind un mic rai naturist, unde se poate practica in conditii de siguranta si discretie totala nudismul. Pe aceasta plaja s-au filmat multe scene din filmul "Mandolina Capitanului Corelli".

9. Plaja Agios Sissios Beach Kefalonia

O frumoasa plaja linistita, la care se poate ajunge urmarind indicatorul " Manastirea Agios Sissios". Odata ajunsi aici, trebuie sa va parcati masina in apropierea manastirii vechi ruinate, urmand o coborare abrupta. Plaja este la aproximativ 500 de metri, populata exclusiv de nudisti.

10. Plaja Avithos Beach Kefalonia

In Svoronata, dinspre cimitir la dreapta, veti gasi aceasta frumoasa plaja de nisip de 1,2 kilometri lungime si 10-20 metri latime. Dotata cu sezlonguri, umbrele de soare si dusuri, plaja este recomandata familiilor cu copii.

Vedere plaja Kefalonia

1 Response

  1. Tudor
    Super, am fost pe plaja Platia Ammos Beach Kefalonia si pot sa spun ca nu am mai avut parte de asa timp de stat la soare in liniste de multa vreme. Esti pur si simplu tu, cu marea si cu pietrisul plajei, si alti cativa iubitori de liniste... A fost cel mai reusit concediu din ultimii 5 ani pentru mine. Mi se pare foarte bun clasamentul intocmit de dvs..

Leave a comment