Top 10 cele mai bune plaje din Creta

Top 10 cele mai bune plaje din Creta

Plaja efalonisiCei aproximativ o mie de kilometri de coasta din Creta ofera o imensa diversitate de plaje, de la cele cu nisip fin la cele cu pietris si nisip la cele de roca.
Bucurati-va de cele mai bune 10 plaje din Creta

1. Plaja Elafonisi situata pe coasta de sud-vest a regiunii Chania este dominata de uimitoarele nisipuri albe , o adevarata plaja exotica cu ape turcoaz de mica adancime, amintind, parca de plajele din Caraibe. Plaja Elafonisi poate fi considerata o adevarata perla a insulei Creta. Chiar in fata acestei plaje veti descoperi o mica insulita legata de mal printr-un dig natural de nisip. Atunci cand vremea este frumoasa, iar vantul nu sufla cu putere, puteti sa ajungeti foarte usor la insula, intrucat apa este de o adancime mica. Insula este considerata rezervatie naturala protejata cu multe plaje pustii.

2. Plaja Bali ne aminteste de plajele insulei indoneziene. Aceasta este unul dintre cele mai bune locuri pentru a inota. Plaja Bali este situata la 30 de kilometri est de Rethymnon si 43 kilometri vest de Heraklion, fiind accesibila din orice parte a insulei. Aici veti gasi o statiune moderna, cu multe taverne, magazine, scoala de scufundari si baruri.
Golful Bali este format din cinci plaje:Livadi, Kouskouras,Varkotopos, Limani si Karavostas.
Daca doriti o plaja organizata, va recomandam plaja Varkotopos, o frumoasa plaja cu nisip si pietris in fata. Foarte bine organizata este ideala pentru familiile cu copii datorita intrarii line in mare. O a doua optiune pentru dumneavoastra ar putea fi Livadi Beach formata intr-un golf deschis si foarte bine organizata, insa mai tot timpul aglomerata. In partea de nord a golfului veti gasi Limani in apropiere fiind situate numeroase restaurante si magazine.
3. Plaja Falassarna este considerata cea mai buna plaja din Creta si printre cele mai bune din Europa. Aceasta se afla la aproximativ 60 de kilometri vest de Chania, pe coasta de nord-vest. Pe plaja Falassarna gasim nisipuri fine aurii scaldate de apele curate de mica adancime ale Marii Egee. Spre capatul nordic al plajei, la aproximativ 1 kilometru, se afla ruinele orasului antic roman Falassarna.

4.Plaja Kedrodasos are un aspect tropical, cautat in mod special de catre nudisti din cauza locatiei sale ascunse , retrase, ferita de ochii curiosilor. In apropierea plajei nu exista alte facilitati.

Plaje din Creta5.Plaja Sf.Pavel Sandhills este situata la aproximativ 60 de kilometri de Rethymno, la vest de Agia Galini. Plaja este un loc linistit, bine ascuns intr-un golf retras, protejat de vanturi. Plaja Sf.Pavel Sandhills ofera vizitatorilor vederi panoramice cu adevarat incredibile, cu ape adanci de culoare verde. Plaja Sf. Pavel, este, poate, cel mai original loc din Creta pentru relaxare.

6.Plaja Fournoti, un secret bine pazit, o paja bine ascunsa, accesibila doar cu barca. Plaja Fournoti este situata la 57 de kilometri sud de Chania, 10 kilometri est de Sougia si 1,5 kilometri vest de Agia Roumeli. Cu apa de un albastru intens, plaja acoperita cu pietricele fine, umbrita de pini este de un pitoresc aparte. Plaja se afla pe un loc retras, intr-unul dintre cele mai frumoase locuri din Grecia, la poalele muntilor Sfakia.

7. Gerani Beach, situata la 13 kilometri vest de Chania, intre Maleme si Platanis, plaja dispune de o vale verde cu maslini si livezi de citrice. Avand o lungime de 2,5 kilometri , plaja dispune de numeroase facilitati: umbrele, dusuri, baruri pe plaja, sporturi pe apa.

Plaja Creta8. Episkopi Beach, o plaja lunga de 3,5 kilometri situata la 45 kilometri est de Chania si 14 kilometri vest de Rethymnon este locul de vacanta ideal unde ti se poate oferi tot ceea ce-ti doresti pe o plaja: produse alimentare, activitati sportive, bauturi. Aici gasim o atmosfera plina de viata, perfecta pentru vacantele de familie.

In afara plajelor sale frumoase, Creta va ofera cea mai bogata experienta inedita in timpul vacantei tale.

No Comments Yet.

Leave a comment