Mykonos, insula contrastelor

Mykonos, insula contrastelor

Mykonos este poate cea mai frumoasa insula din grupul Cicladelor. Nu este o intamplare ca aceasta a devenit una dintre cele mai dorite destinatii de vacanta din Europa. Frumusetile sale naturale uimitoare, combinate cu satele pitoresti, la care adaugam stilul de viata cosmopolit, viata de noapte sofisticata, obtinem reteta unei vacante de neuitat.
Insula Mykonos, a carei mascota este pelicanul Petros, ne ofera un altfel de atractie. Turistii care sosesc in insula pentru prima data vor fi atrasi de arhitectura traditionala din Ciclade, de labirinturile stradutelor sinoase, strans grupate si foarte asemanatoare intre ele, de albul orbitor al caselor, cu paliere exterioare colorate.
Una dintre particularitatile insulei este reprezentata de morile de vant, acoperite cu paie, din secolul al XI-lea. Am numarat aproape 30, cea mai veche aflandu-se sub stanca Kato Mili.

Una dintre cele mai cunoscute monumente religioase din Mykonos este neobisnuita biserica Panagia Paraportiani, ridicata in secolele XV-XVII aproape de poarta laterala a cetatii medievale. Din punct de vedere turistic, Mykonos se afla pe pozitia de lider al arhipelagului. priveliste mykonos
Mykonos este o insula arida, uscata, ce acopera doar 90 kmp, fiind situata in mijlocul Marii Egee, la aproximativ 94 de mile marine de portul Pireu.
Peisajul insulei este o simfonie a stancilor goale, a arhitecturii taranesti, cu plaje frumoase de nisip.
In anul 1207, la fel ca restul Cicladelor, Mykonos a ajuns sub dominatie venetiana, dominatie ce a durata pana in anul 1537, an de la care a inceput dominatia turcilor, nu numai in insula ci,in intreaga Grecie. Dupa Revolutia greaca impotriva Imperiului Otoman din anul 1821, in anul 1830 insula si-a recastigat independenta, restabilind treptat ecomia insulei si puterea comerciala.
Dupa anii 70'  insula s-a transformat intr-una dintre statiunile de vacanta cele mai cosmopolite ale Mediteranei, atragand anual din ce in ce mai multi turisti, fiind necesara astfel dezvoltarea infrastucturii  turistice.

cluburi mykonosSpuneam ca Mykonos este faimoasa pentru frumoasele sale plaje cu nisip auriu si ape transparente. Exista o plaja pentru fiecare stare de spirit. Nudisti, petrecareti, familii cu copii, cu totii vor gasi in Mykonos plaje pe gustul lor.

Viata de noapte in Mykonos

"Little Venice" este locul ideal pentru a incepe o dupa amiaza tarzie cu cocktailuri, muzica de relaxare , intr-unul din numeroasele sale baruri romantice.
De-a lungul portului, alaturi de Panagia Paraportani va puteti bucura, de asemenea de apusuri de soare si bauturi de la Kastro.

In Mykonos veti descoperi o serie de cluburi in acre se aduna de la techno travestiti ai curentului rock, baruri frecventate cu preacadere de catre homosexuali.
Mykonos, o insula a contrastelor ce merita vizitata.

1 Response

  1. Tocmai pentru ca este atat de contrastanta as alege Insula Mikonos. Fiind tanara si avand un spirit atat de liber, mi-ar placea sa evadez intr-o vacanta aici. Sa ma pierd in multime, sa ma amestec printre familisti sau homosexuali, sa ma bucur de linistea unei plaje retrase sau din contra, sa ma avant pe o plaja de nudisti. Plaja care m-ar scapa de orice inhibitie. Foarte frumoasa pare aceasta insula, nu stiam de existenta ei, dar ma bucur ca am aflat. Multumesc pentru aceasta mica lectie de istorie si turism. :)

Leave a comment