Lefkada, insula plajelor magnifice

Lefkada, insula plajelor magnifice

Bine ati venit in Lefkada, una dintre cele mai mari insule din grupul de insule din Marea Ionica. Multi turisti aleg Lefkada pentru plajele sale magnifice, pentru imaginile sale panoramice surpinse pe mai multe dintre plaje sau golfuri. In apropiere de Lekfkada se afla Paxos, la nord, Corfu si Ithaki, Kefalonia si Zakynthos la sud. Lefkada este unita cu Grecia continentala printr-un pod plutitor, aici putandu-se ajunge si cu masina personala.
Cu o istorie bogata, care a inceput din  cele mai vechi timpuri, dupa caderea Imperiului Bizantin, insula Lefkada a fost condusa de catre venetieni, turci, francezi si britanici, inainte de aderarea sa la statul grec din anul 1864. Insula este marcata de un teren muntos, cu doua varfuri inalte, in schimb, in interior, gasim plantatii de maslini si vita de vie pe terenuri fertile.plaja din insula lekfada

Acest amestec de vegetatie naturala cu culturile ofera o vegetatie luxurianta pe insula. Linia de coasta este robusta, mai ales pe partea de vest a insulei, unde stancile isi fac loc printre valurile mangaietoare  ale Marii Ionice, lasand loc plajelor frumoase de nisip, incantatoare, pline de farmec.
Lefkada Town este capitala insulei, fiind situata in apropiere de locul unde insula se alatura Greciei prin acel pod plutitor.La intrarea in oras, ne intampina maiestos Castelul Saint Mavra, protector al insulei.

Satele insulei, cum ar fi Agios Nikitas, Sivota, Vassilki, Karya, Poros si Kalamitsi au propriile lor caracteristice importante pe acre viitorii turisti le gasesc fermecatoare.
Vassilki este popular pentru practiacrea windsurfing-ului, satul de munte Karya ofera peisaje uimitoare, in timp ce Kalamitsi este recunoscut prin cele trei plaje uimitoare. Daca doriti o atmosfera fermecatoare de vacanta, alegeti Agios Nikitas, Sivota si Poros.

vapor langa lefkadaViata de noapte in Lefkada

Viata de noapte in Lefkada este limitata de barurile cochete amplasate in statiunile turistice de pe insula. Exista si acele longe baruri din orasele Lefkada, Nydri si Vassilki, in timp ce in Nydri exista cateva cluburi cu muzica live. Cele mai multe dintre baruri raman deschise pana la 2 sau 3 dimineata. Pentru o noapte mai linistita, incercati o cina lunga in tavernele de pe insula, amplasate pe malul marii sau in satele de munte.

 

No Comments Yet.

Leave a comment