Last minute Zakynthos

Last minute Zakynthos

Luna septembrie debuteaza cu luna ofertelor last minute Zakynthos.

Pentru cei care nu ati avut timp sa mergeti intr-o vacanta, acum este momentul.

Oferte last minute Zakynthos

Incepand de la preturi de 431 euro/persoana, sejur de 7 nopti cazare cu mic dejun, transport avion, veti avea parte de un rasfat pe malul Marii Ionice. Pretul este valabil pentru un sejur la un hotel de 2 stele. Daca doriti sa va petreceti vacanta la un hotel de 4 stele in Zakynthos, atunci oferta last minute pentru plecarea din 04 septembrie este de 600 euro per persoana.

Zakynthos mai este cunoscuta si sub numele  sau italian, Zante, fiind cea mai cunoscuta dintre Insulele Ionice.

Desi Zakynthos este acum suta la suta greceasca, amprenta stapanirii venetiene este vizibila in toata insula. De la biserici in stil italian la descendentii familiilor de aristocrtai venetieni, care inca mai detin suprafete mari de teren.

Cele mai frumoase locuri in Zakynthos

Orasul Zakynthos. Pe vremuri era o asezare foarte eleganta si importanta si importanta. Toate cladirile si pietele publice au fost reconstruite dupa cutremurul din 1953. De acesata data din beton armat. Intrararea de pe mare pe insula se face cu feribotul care soseste din Kyllini. Acesta ancoreaza  la capatul sudic al portului.

Paralel cu portul se afla , Alex Romanou ,  principala strada de shopping. Romanou se termina exact la capatul Platia Agiou Markou.

Bohali Frourio

Deasupra orasului, in districtul Bohali, se inalta uriasul Frourio (fortul). Se crede ca fortul venetian a fost ridicate pe locul unde se afla Psophida, fortareata bizantina. Din pacate toate urmele acestor vechi asezari au fost distruse de cutremure.

Fortul care se vede acum a fost construit in perioada venetiana, in anul 1646. Punct de aparare important, portul servea ca loc de refugiu pentru localnici.

Agias Mavras

La poalele dealului ce duce spre Kilimoneo  se faseste un sat mai mare-Maherado, unde se afla cateva biserici interesante. Foarte aproape de piata din centrul orasului sunt doua cafenele unde puteti gasi mancaruri tipic grecesti.

Principalul punct de atractie din Maherado era biserica de pelerinaj Agis Mavras. Legenda spune ca icoana sfintei Mavra a fost gasita in acest loc, biserica fiind construita in jurul sau. Incendiul devastator din 2005 a distrus acoperisul si cea mai mare parte din interiorul baroc al bisericii creat de Nicolaos Latsis.

La nord de Maherado. Tot mai sus pe munte este satul Agia Marina.  Biserica cu acelasi nume are un interior impresionant.

Golful Navagio

Imediat dupa Anafonitria este stanca unde se poate vedea Golful Navagio (Golful Naufragiatului). Golful  este situat intre stanci, unde scheletul unui cargobot ruginit sta pe jumatate ingropat in nisip.

No Comments Yet.

Leave a comment