Kefalonia in oferte oltextur.ro

Kefalonia in oferte oltextur.ro

Kefalonia este cea mai mare dintre Insulele Ionice fiind  si cea mai populara destinație de vara printre turiștii care cauta locuri încântătoare ce așteaptă sa fie explorate.
Insula Kefalonia este situata pe coasta de vest a Greciei fiind dominata de o clima blândă, iar plajele excelente și apa azurie a Marii Ionice atrag ca un magnet mii de turiști în fiecare an. In Kefalonia a fost turnat filmul de succes The Captain Corelli Mandolin cu Nicolas Cage si Penelope Cruz. Actiunea filmului se bazează pe fapte reale ce au avut loc pe insula in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.
Pentru vara 2014 in bogata lista de oferte oltextur.ro pentru Grecia, agenția de turism Oltextur adaugă ca destinație  de vacante și Kefalonia , zborul in insula fiind asigurat  de catre compania Blue Air.
Profitați acum de  ofertele early booking oltextur.ro pentru Kefalonia unde puteți plăti un sejur de șapte nopți în superba insula ionica cu preturi începând de la doar 465 euro per persoana.
Dați click aici pentru oferta completa de early booking Kefalonia cu reduceri valabile doar pana la data de 31.12.2013.

Descoperirile arheologice arata ca insula a fost locuita încă din anii 50000 i.Hr., inflorind în epoca miceniana, rămânând in posesia Greciei pana în secolului al II-lea i.Hr.când a fost cucerita de romani.
Intre 1500-1700 insula a fost ocupata de venețieni.
Capitala insulei, Argostoli este un oraș mare și aglomerat, cu împrejurimi înverzite, fiind situat în apropierea unui golf.
Înfățișareasa tradițională este însă înșelătoare deoarece orașul a fost distrus în cutremurul din 1953 si reconstruit  din donațiile făcute de emigranți. Aceasta perioada este ilustrata  de colecția de fotografii ce se găsește la Muzeul Popular și de Istorie.kefalonia 1

In apropierea Muzeului Popular se afla Muzeul de Arheologie unde se afla expuse artefacte găsite la sanctuarul lui Pan de la lacul subteran Melissani si un impresionant cap de bronz din secolul al III-lea i.Hr. găsit la Sami. De pe țărm se zărește Podul Drapanos , construit în anul 1813 în timpul dominației britanice.
In timpul unui sejur în Kefalonia rezervați-vă timp pentru a călători  în toată insula, locurile descoperite fiind încântătoare. Cele mai aglomerate plaje ale insulei le găsim în Lassi și în stațiunile de pe țărmul sudic.

In Sami pe coasta estica a insulei Kefalonia  funcționează un serviciu de feribot spre Ithaca si Pelopones. In apropiere se afla doua grote, Drogkarati , la 3,5 kilometri sud-vest si Melissani, la 2 kilometri spre nord.
Peștera Drogkarati abunda în stalactite, iar datorita dimensiunilor sale reduse și a unei acustici deosebite este folosita  uneori pentru concerte.
Lacul subteran din grota Melissani a fost în perioada miceniana un sanctuar  al lui Pan. O parte din plafonul sau s-a prăbușit formând un hău plin cu apa albastra. Un canal duce spre zona închisă despre care legenda spune ca aici s-a înecat nimfa Melissani atunci când a fost respinsa de Pan.

Fiskardo este cel mai pitoresc sat al insulei, neafectat de cutremurul din 1953. Casele sale în stil venețian din secolul al XVIII-lea, zugrăvite în culori pastelate se îngrămădesc în jurul portului unde zeci de feriboturi vin și pleacă către celelalte zone ale insulei.
La sud de Asos, un sat tradițional de pe coasta vestica se afla Golful Myrtou cu cele mai frumoase plaje de pe insula.
Alege să-ți petreci vacanta 2014 în Kefalonia prin Oltextur.

1 Response

  1. Am fost o singura data in Kefalonia cu parintii mei, eram foarte micuta, dar inca imi mai aduc aminte de frumusetea plajei si de culoarea de un albastru cristalin al apei. Linistea de acolo si frumusetea satelor, vegetatia luxurianta, toate m-au vrajit. De atunci n-am mai ajuns, dar tare mult mi-as dori sa ma intorc, tot cu parintii mei, cam din acea perioada am inceput eu sa am amintiri. Frumos loc au ales parintii mei pentru „inceperea” vietii mele. :)

Leave a comment