Insula Kefalonia

Insula Kefalonia

kefalonia si plajele sale superbeDaca ar fi sa dam crezare descoperirilor arheologice, insula Kefalonia a fost locuita inca din anii 50.000 i.Hr. inflorind in epoca miceniana.

Vizitarea insulei Kefalonia

Kefalonia este cea mai mare dintre Insulele Ionice, in care puteti descoperi cateva locuri incantatoare.

Argostoli, capitala insulei, este situata in apropierea unui golf. Infatisarea sa traditionala este inselatoare, deoarece orasul a fost distrus in cutremurul din 1953 si reconstruit cu ajutorul donatiilor facute de emigranti.

Sami, situat pe coasta estica, dispune de un serviciu de feribot spre Ithaca si Pelopenez. In apropiere se afla doua grote, Drogakarati, la 3,5 kilometri sud-vest, si Melissani, la 2 kilometri spre nord, cu un lac subteran.

Fiskardo este cel mai potoresc sat al insulei, neafectat de cutremurul din 1953. Casele sale in stil venetian, zugravite in culori pastelate, se ingramadesc in jurul portului. Iahturile abunda aici, iar vara sosesc si pleaca zilnic feriboturi spre celallate zone ale insulei.
Cele mai bune plaje din Kefalonia

Kefalonia este o insula cu numeroase plaje pentru toate gusturile. Plaje aglomerate sau izolate, cu nisip sau pietricele, organizate sau nu.

Am incercat sa alegem pentru dumneavoastra cele mai bune 5 plaje din insula Kefalonia si sa vi le prezentam.

Plaja Myrtos

Este marca Kefalonia, avand foarte multe premii internationale, fiind considerata una dintre cele mai bune plaje din Marea Mediterana. Formata din pietricele albe, scaldata de apele turcoaz ale marii Ionice, plaja din Myrtos iti taie pur si simplu rasuflarea.

Plaja Antisamos

Locul unde au avut loc filmarile pentru "Mandolina Capitanului Corelli", plaja Antisamos a fost premiata cu "Steagul albastru", fiind situata la cativa kilometri de portul Sami. Peisajul combina toate nuantele de albastru si verde, unde vegetatia creste aproape in mare.

Plaja Petani BeachPetani Beach

Este formata din pietricele albe fine si ape turcuoaz de un cristal cat se poate de clar. Plaja este complet organizata cu sezlonguri, umbrele de soare si multe taverne pe malul marii.

Plaja Xi Beach

Este o exceptie in comparatie cu alte plaje din Kefalonia, pentru ca nu are stanci abrupte sau ape adanci. In schimb este foarte usor accesibila. Plaja este bine organizata, unde veti gasi cu usurinta si locuri de parcare.

Plaja Skala Beach

Este cea mai bine organizata plaja din Kefalonia, dominata de ape cristaline, vegetatie care creste pana aproape de plaja.

1 Response

  1. Mie mi-ar placea sa petrec o luna intreaga pe o plaja virgina. Sa fiu numai eu si natura, sa ma bucur de soare, de mare, de un nisip auriu si sa mananc numai peste delicios si fructe suculente si proaspete. De aglomeratie sunt satula, mi-ar placea sa merg intr-un loc retras, ferit de ochii lumii, ferit de galagie si de tot ceea ce inseamna comercial. As accepta sa dorm intr-o cabana mica, intr-un hamac... este un vis, stiu, dar este visul meu. :)

Leave a comment