Early booking Kos 2015

Early booking Kos 2015

Frumoasa si atractiva insula Kos poate fi vizitata acum doar la un pret pornind de la 199 eur per persoana, sejur de 7 nopti cazare cu mic dejun, transport avion inclus. Pretul este valabil doar in cazul in care efectuati rezervari pana la data de 15.12.2014, data la care expira primele reduceri early booking Kos 2015.
Kos, a treia mare insula din Arhipelagul Dodecanez, se afla situata intre insulele Nisyros si Kalymnos, foarte aproape de coastele Asiei Mici.
insula kalymnos
Profitati acum de primele oferte early booking Kos 2015 pentru a explora cele ma frumoase sate de munte, sau de a va relaxa pe una dintre zecile de plaje umitoare de nisip. In ultima perioada, de-a lungul coastelor insulei Kos au aparut numeroase complexe hoteliere clasificate la 4 si 5 stele, multe dintre ele oferind oaspetilor sai conceptul de all inclusive, din ce in ce mai popular printre familiile cu copii. Water-park-urile fac deliciul copiiilor si nu numai.Cu alte, cuvinte, Kos este o insula cu o infrastructura turistica excelenta.

hoteluri kos

Oferte early booking Kos 2015

Cel mai mic pret pentru  o vacanta cu early booking Kos 2015 il gasim la hotel Theonia 2* situat in nord-estul insulei, la aproximativ 500 de metri de centrul orasului Kos. Pentru  un sejur de 7 nopti cazare cu mic dejun la acest hotel, un turist trebuie sa scoata din buzunar minim 199 euro, in pret fiind inclus si transportul cu avionul.

Pretul pentru un sejur de 7 nopti all inclusive la un hotel de 4 stele incepe de la 399 euro per persoana.

Un alt hotel de 4 stele din Kos, Kipriotis Village , situat in frumoasa statiune Psalidi isi astepata oaspetii in vara 2015 cu preturi incepand de la 425 euro per persoana, sejur de 7 zile all inclusive.
Toate preturile cu early booking 2015 Kos sunt valabile doar pentru rezervarile efectuate pana la data de 15.12.2014.

Kos-istorie

Conform mitologiei grcesti, istoria insulei Kos este legata de legenda invicibilului semizeu Hercules. Revenind din Troya, Hera a pornit o puternica furtuna pe mare, aruncand nava in care naviga Hercules, pe uscat, locul fiind cunoscut astazi sub numele de Cape Gourniatis.
Initial insula Kos a fost colonizata de catre cariani. In anul 335 i.Hr.,Kos a devenit parte a Imperiului macedonean. Dupa moartea lui Alexandru cel Mare, Kos a trecut sub Imperiul roman, urmad exemplul insulei Rhodos. In anul 53 d.Hr. a fost decarat independent.
In anul 1204, venetienii au ocupat insula Kos, pentru ca in anul 1315, insula sa treaca sub controlul Cavalerilor Sfantului Ioan.
Din pacate,  cutremurul din 1934 a distrus aproape toata insula. In 1943 urmeaza cea mai neagra perioada din istoria insulei Kos, an in care Germania a preluat de la italieni, controlul asupra insulei fiind preluat de catre Germania nazista..Ocupatia s-a incheiat in 1945, an in care Kos a intrat in dominatie britanica. In cele din urma, in 1948, insula s-a unit cu noul stat elen, proaspat infiintat.
istorie kos

Cele mai importante orase si sate din Kos

Orasul Kos a fost fondat in anul 366 i.Hr. Orasul este dominat de numeroase cladiri, imitand arhietectura italiana, strazi largi strajuite de copaci, ce creaza o atmosfera relaxanta. Centrul istoric  al capitalei, dominat de maretia copacului lui Hipocrate, este pastrat intact de catre municipalitatea din Kos, existand planuri pentru a fi transformat intr-unul complet pietonal. Numeroase taverne, restaurante, cafenele, baruri si cluburi de noapte transforma orasul Kos intr-un loc atragator.

Satul Zia, un mic si cochet sat de munte situat in apropiere de satul  Asfendiou. Asezarea este dominata de o verdeata luxurianta si numeroase izvoare. Cea mai veche moara de apa a insulei se afla in acest sat. Zia atrage foarte multi vizitatori prin numeroasele sale magazine unde satenii ofera la vanzare produse ecologice produse in gospodariile proprii.
zia

satul zia-kos

Satul Mastichari este situat la 22 kilometri vest de orasul Kos si 3 kilometri nord-vest de Antimachia. Zona are una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula.Asezarea este una traditionala, dominata de un port plin de viata in care pescarii isi descarca pestele, iar feriboturile pornesc catre insula vecina , Kalymnos. Mastichari este cunoscut si pentru organizarea anuala a Festivalului de vin, prilej de degustare a vinurilor de casa si a delicateselor locale.

Plaje Kos
plaje kos

Avem oferte early booking Kos 2015, ce plaja alegem?

Therma. Aceasta plaja este situata la 8 kilometri de centrul capitalei, la sud-est spre Agios Fokas. Plaja este formata din pietricele mici de culoare inchisa, iar intrarea in apa este lina.

Tigaki. Este una dintre cele mai frumoase si mai populare plaje de pe insula. Tigaki este situata la 11 kilometri nord de orasul Kos. Este o plaja lunga de nisip, cu ape putin adanci de culoare albastra, ce se intinde pe o lungime de 10 kilometri. Diverse hoteluri, magazine, baruri, cafenele si taverne sunt dispunse de-a lungul plajei.

Plaja Kardamena este situata pe coasta de vest a insulei, vizavi de satul cu acelasi nume. Plaja este cu nisip alb, iar apa marii este foarte curata, de un albastru cristal. Kardamena este a doua mare statiune turistica a insulei.

Plaja Kefalos, din satul Kefalos este din nisip alb, insa situata pe o parte a insulei unde sunt cele mai reci ape ale Marii Egee.

Plaja Lambi este situata in orasul Kos, chiar langa port. Este o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele pe nisipul alb.

Plaja Mastichari , din satul Mastichari, este cu nisip, amenajata cu sezlonguri si umbrele. Din port puteti sa faceti excursii de o zi pe insula din apropiere, Kalymnos.

 

Oferte early booking Kos 2015

Ce locuri avem de vizitat?

Dintre cele mai atractive locuri de vizitat pe insula Kos, Asklepeio, mi se pare cel mai interesant. Cel mai important site arheologic de pe Kos, situat la 4 kiloemtri vest de orasul Kos, a servit ca un sanatoriu in cele mai vechi timpuri.
Sanatoriul a fost dedicat lui Esculap, fiul lui Apollo, cunoscut ca protector al sanatatii si medicinei. Sanatoriul a fost construit pe 4 nivele, intr-o zona verde, plina de chiparosi.
asklepeion-kos

Castelul Cavalerilor din orasul Kos. Acesta este situat la intrarea in portul Kos. Castelul este format din doua incinte defensive. Interiorul a avut patru turnuri circulare amplasate in cele patru puncte cardinale ale castelului.Cele doua incinte erau sepaarte de un sant mare, trecerea dintr-o incinta intr-alta facandu-se prin intermediul unui pod mobil.

Copacul lui Hipocrates, ce se afla chiar in fata Castelului Cavalerilor. Avand o grosime de 12 metri, copacul lui Hipocrates este considerat cel mai mare din Europa. Conform unei legende ,acest copac a fost plantat de insusi Hipocrate, folosindu-l pentru a preda sub umbra lui. tinerilor invatacei.

copacul lui hipocrate-kos

Nu ezitati si rezervati acum o vacanta pentru avra 2015 , beneficiind de primele oferte early booking Kos 2015 !

No Comments Yet.

Leave a comment