Descriere Insula Zakynthos

Descriere Insula Zakynthos

Plaja Insula ZakynthosInsula Zakynthos a fost locuita de ahei pana in secolul al V-lea i.Hr. cand athenienii au pus stapanire pe ea, fiind urmati pe rand de spartani, macedoneni, romani si bizantini. Dupa Homer, colonizarea a avut loc prin anii 1600 - 1500 i.Hr. de colonistii din Psofida (Arcadia). In anii urmatori insula a fost cucerita de Arkisios, regele Cefaloniei. Mai tarziu a ajuns in posesia lui Ulisse, fiul lui Laertes, regele Itacai. In timpul războaielor persane Zakynthos a fost cand neutra, cand aliata  macedonenilor, iar mai târziu a făcut parte din Liga Ateniana.
Venetienii au controlat insula intre 1484 si 1797, iar in 1864 Zakynthos s-a unit cu restul Greciei.

Insula Zakynthos este caracterizata ca o insula cu multa vegetatie, sate de munte, manastiri, campii fertile, dar in special cu plaje de nisip atragatoare pe care s-au inaltat numeroase hoteluri, vile si apartamente care atrag anual mii de turistii pe aceasta insula.

Vizitarea insulei Zakynthos

Orasul Zakynthos. Complet distrus de cutremurul din 1953, orasul a fost recladit, pastrandu-si farmecul anterior. Strazile traditionale, acoperite cu arcade, se intind paralel cu tarmul, unde in fiecare dimineata sosesc barcile pescaresti pentru a-si vinde marfa.

Laganas, unde asistam la o adevarata concentrare a turismului in Zakynthos, o fasie lunga de 14 kilometri.

Tsilivi si Alykes, doua statiuni de coasta aglomerate, ultima fiind excelenta pentru windsurfing.

Grota Albastra, se intinde chiar sub farul de la Capul Skinari. A fost descoperita pentru apele sale limpezi si albastre.

Activitati pe insula Zakynthos

4 Responses

  1. Pacea Elena
    Cea mai frumoasa insulă grecească, cu peisaje de neuitat. Merită văzută!! Mult succes participanților la concurs.
  2. Maria
    Insula Zakynthos e cunoscuta si pentru broscutele testoase Caretta-Caretta, care isi depun ouale in nisip, la mal, iar cand puisorii vin pe lume, zona este protejata, ca ei sa aiba timp sa ajunga in apa. Ce draguti trebuie sa fie!
  3. Va recomand si Zorba Grecul, roman in care viata insularilor este descrisa perfect de Nikos Kazantzakis. As vrea ca un mare cineast sa repuna pe ecrane marele roman al cunoscutului romancier grec.
  4. Imi iubesc tara, insa daca as fi avut sansa sa aleg unde sa ma nasc, categoric as fi ales Grecia. Mi-ar fi placut extrem de mult sa locuiesc pe una din insulele grecesti, sunt magnifice. Au istorie, traditie, frumusete neintinata, mister si vraja. Nu am avut pana acum sansa sa vad Grecia, dar tare mult mi-ar placea. M-am indragostit prima data de Grecia din cartea ''Magicianul" de John Fowles, carte care descrie Grecia intr-un mod mirific.

Leave a comment