De ce sa alegi intr-o vacanta cu early booking in Santorini de la o agentie de turism si una de pe un site de rezervari online

De ce sa alegi intr-o vacanta cu early booking in Santorini de la o agentie de turism si una de pe un site de rezervari online

In Antichitate, Thira cunoscuta si sub numele de Santoryn sau Santorini se numea Kalliste, adica "cea mai frumoasa". Cu totii stim ca de pe urma cataclismelor din anul 1450 i.Hr. când a avut loc o erupție vulcanica cu o forță similara cu cea din anul 1883 a vulcanului Krakatao, întreagă parte centrala a insulei a fost distrusa, locul impunându-se cu apa de mare, formându-se un lac, un fel de laguna cu o suprafață de 83 de kilometri pătrați si o adâncime de patru sute de metri pătrați. Gândiți-va ca acest loc a devenit in timp ce mai mare atracție turistica a insulei.
Cu alte cuvinte Santorini este o destinație care nu trebuie ratata.

Ce vizitam in Santorini ?

 Pompeiul Grecsantorini 2
La 370 metri deasupra nivelului marii  pe un promotoriu stâncos se afla Thira dorica pe locul ruinelor terasate ale orașelor vechi. Construcțiile au fost ridicate aici intre secolele IV-III i.HR.de către egiptenii înstăriți precum si de eleni si romani.
Drept urmare, aici găsim case de locuit, agore, teatre, temple secundare săpate in piatra si inscripții sin anul 8.000 i.Hr. care vorbesc despre sistemul de organizare a templelor.

O emoție puternica  se face simțită la vederea  Pompeiului grecesc - Akrotiri.
Orașul a fost îngropat de lava puternica fapt ce a păstrat neschimbate fapt ce a păstrat neschimbate forma străzilor , a caselor, interioarelor acestora  si paretii vopsiți.
Santorini este fără îndoială insula indragostilor, a romanticilor, a celor care iubesc apusurile de soare. Santorini este destinația iubitorilor de istorie antica, de frumos, de aventura.

1 Response

  1. Wow, ce bine sunt descrierea. Eu una sunt innebunita de istoria antica si de aventura. Si tara noastra este frumoasa, dar parca meleagurile straine ma atrag mult mai mult. De ce? Pentru ca pasind pe o astfel de insula, aflandui istoria, parca simt vibratia trecutului si zbuciumul prin care ea a trecut. Si daca mai este si insula indragostitilor, un atuu in plus care ma face s-o trec pe lista mea de calatorii. Pare a fi foarte frumoasa!

Leave a comment