Agios Nikolaos, locuri de vizitat in Creta

Agios Nikolaos, locuri de vizitat in Creta

Diferit cu mult fata de alte orase din Creta, Agios Nikolaos este considerata una dintre cele mai placute statiuni turistice din Creta. Micul oras din incantatorul Golf Mirabellou, are multe de oferit. Puteti sa va plimbati pe jos, bucurandu-va de imaginile unice oferite de catre Lacul Almyri sau Voulismeni adanc de 64 m. Portul  sau plaja Kitroplatia sunt alte puncte de interes din Agios Nikolaos.

Imaginile sale incantatoare, unice, incep de la lac, un corp de apa inspirat de folclorul autentic cretan, conectat la mare printro intrare ingusta. Locul este intesat de cafenele, unde turistii se amesteca printre localnici. Lenevind ore in sir in fata unei cafele sau a unui rachiu cretan, aici, parca timpul are alta dimensiune.  Tavernele grecesti se intreg in a oferi trecatorilor cele mai delicioase fructe de mare, aduse in zori de pescarii din zona.

Daca v-ati plictistit aici sau nu va gasiti locul,  faceti cativa pasi pana catre plaja Kitroplatia. Kitroplatia este printre putinele plaje din Creta, asezata chiar in mijlocul orasului. Aici veti descoperi un restaurant original cretan, alte cafenele si cateva hoteluri si apartamente.

O plimbare in jurul portului de agrement este o alta provocare in timpul sejurului vostru in Creta. Aici veti admira iahturi orbitoare, dar si barcute vopsite multicolor ce dau o nota deosebita locului.

Plaje in Agios Nikolaos

Incepem cu cea mai nisipoasa plaja, Ammos, Kitroplatia, din centrul orasului, Ammoudi si Havania (in drumul sore Elounda).

Hoteluri in Agios Nikolaos

Hotel Miramare Resort & Spa 4* este foarte aproape de orasul Agios Nikolaos. Hotelul pune la dispozitia oaspetilor 4 piscine exterioare, teatru in aer liber. Plaja cu nisip se afla la 250 m distanta.

Hotel Sensimar Minos Palace 5* este considerat unul dintre cele mai bune hoteluri din Agios Nikolaos, situat la 2 km de centrul orasului. Hotelul are 148 unitati de cazare, iar vederea este una spectaculoasa, indreptata spre Mirabello Bay.

Hotelul se afla pe o peninsula stancoasa, cu acces la o plaja de nisip.

Agios Nikolaos este un oras de dimensiuni medii, insa este unul minunat, plin de surprize.

De aici puteti vizita insula Elounda si Spinalonga.

Pitorescul sat Plaka, aflat la 15 km distanta a devenit din ce in ce mai vizitat, odata cu construirea hotelului de lux Blue Palace. Cateva taverne de peste si cafenele amplaste chiar pe malul marii sunt un adevarat colt de rai pentru turistii sositi aici.

No Comments Yet.

Leave a comment