Corfu, insula unde intalnesti marea iubire

Corfu, insula unde intalnesti marea iubire

Insula Corfu este situata chiar in largul coastei de vest a Greciei. Corfu se bucura de o usoara clima mediteraneana, care impreuna cu plajele excelente de nisip au facut din insula o destinatie populara printre numerosi turisti. Insula Corfu este foarte verde, in comparatie cu alte insule grecesti, dominata de veri calde si uscate, iar ploile de iarna creeaza o vegetatie luxurianta, dominata de peste doua milioane de maslini. Plantatiile de maslini in Corfu sunt la mare cinste, desi in ultima perioada, veniturile din turism au depasit cu mult pe cele din comertul cu masline sau ulei de masline.
Corfu nu face parte din destinatiile de vacanta pe care poti s-o descoperi imediat, iti trebuie timp, calatoriile pe insula fiind de mare ajutor. iahturi in corfu

Corfu este acum o combinatie perfecta a plajelor lungi de nisip, a dafinilor minunati, a satelor pitoresti de munte si a plantatiilor de maslini. In urma cu doi ani cand am vizitat ultima oara insula, scurtarea drumului de la o statiune la alta prin satele de munte, mi-au oferit posibilitatea sa descopar originalitatea si simplitatea  satenilor, a caselor simple de tara, a tevernelor cu miei atarnati de protap, deasupra carbunilor incinsi, unde seara, dupa asfintit putea sa  te infrupti cu o bucata grasa din carnea de miel, asezonata cu deliciosul vin rosu, catifelat, de Corfu.
Corfu, sau Kerkyra numita de catre poporul grec, face parte din Insulele Ionice (Corfu, Paxos, Lefkada, Kefalonia, Zante si Kythira).

plimbare cu barca in corfuAm ajuns in Corfu, cu masina traversand Marea Egee, timp de doua ore de la Igoumenitsa la Kerkyra, insa, mai simplu, in Corfu se poate ajunge cu ajutorul curse directe charter Corfu, asigurata de Compania TAROM.
In ultimii ani, insula Corfu a cunoscut o dezvoltare turistica ampla, oferind astazi structuri moderne de cazare, impresionante prin calitatea serviciilor turistice oferite.

 

2 Responses

  1. COPINDEAN HORATIU OVIDIU
    Cele mai frumoase amintiri,cele mai frumoase momente sunt legate de vacanta. Sentimentele se amplifica si intra in rezonata pe plaja unei mari de culoarea smaraldului sau seara la taverna,la un pahar de vin si ascultand sirtaky intr-o companie placuta. Raman in urma maslinii, golfurile albastre,plajele aurii,oamenii simpli si prietenosi, deoarece totul se petrece prea repede,nu poti percepe aromele insulei si atunci iti propui sa vii in Corfu inca o data.
  2. Marea mea iubire este natura si marea. Indiferent ca este Marea Egee sau Mediterana, marea a fost, este si va ramane dragostea vietii mele. Nici nu as pleca in Corfu cu iubitul sau cu familia, ci singura. Si daca as avea norocul sa intalnesc un grec singur, cu ochii albastrii si pielea maslinie, m-as lasa purtata de valurile dragostei. Grecia este toata sentiment si simtire, foarte frumoase aceste articole!

Leave a comment