Cele mai frumoase plaje din Grecia

Cele mai frumoase plaje din Grecia

Una dintre cele mai frumoase insule grecesti  din Sporade este considerata Alonissos.
Insula Skiathos se afla la aproximativ 59 km.
Asezata in varful unui deal cu vedere la Marea Egee, Chora este locul care trebuie vizitat in Alonissos, odata ce vei pasi pe insula.
Chora a fost avariata de un cutremur in 1965, eveniment ce i-a determinat pe locuitori sa se mute in Patitiri, portul din Alonissos.

cele mai frumoase plaje grecia

Cele mai frumoase  plaje din Grecia

cele mai frumoase plaje grecia

 

Plaje in Alonissos

cele mai frumoase plaje grecia

 

Agios Demitros este una dintre cele mai bune plaje din Alonissos. Plaja este formata din pietricele si are o forma de potcoava indreptata spre mare.

plaje grecia

Agios Dimitros se afla la 18 km de Patitiri, capitala insulei.

Zona de sud a plajei este amenajata cu sezlonguri de inchiriat. atentie la arici. Partea de nord este mai linistita.

Pe Agios Demetrios veti descoperi cateva taverne care ofera preparate din bucataria greceasca clasica si gustari pe plaja.

Paralia Patitiri este plaja principala a portului, o intindere de pietricele situata in fata hotelurilor si cafenelor si tavernelor din oras, unde va puteti amenaja prosopul.

Patitiri este o plaja neorganizata, asa ca probabil nu este cea mai buna alegere pentru o zi, deoarece nu veti avea optiunea de sezlonguri si umbrele de soare.

Plaja Kokkinokastro, adica castelul rosu- este una dintre cele mai dramatice plaje de pe insula cu stanci rosii abrupte care marginesc marginea plajei  si o formatiune de stanca mare (cunoscuta sub numele de Kokkinonnisi), care ieste din apa.

Roussoum Yalos(Gialos).  Foarte aproape de  port si plaja Patitiri. Plaja Roussoum este situat ideal, aproape de o serie de hoteluri  , apartamente si taverne.

Plaja ofera atat sectiuni organizate cat si neorganizate, dminate de pietricele mici si ape cristaline.

No Comments Yet.

Leave a comment