Ce poti sa faci seara in Chania

Ce poti sa faci seara in Chania

cluburi chaniaIstorie

Daca ar fi sa acordam credit arheologilor, orasul Chania a fost construit pe ruinele anticului oras-Kydonia. Numele se citeste corect: KY-DO-NI-JA. Potrivit istoricului Diodoros Sikeliotes, Kydonia a fost fondata de catre Regele Minos si a fost unul dintre cele trei orase ale Cretei
Kasteli Hill ( la est de port) a constituit o pozitie ideala pentru primii locuitori ai site-ului , care au creat o asezare , acum situata deasupra portului venetian.
In perioada minoica, orasul Kydonia a cunoscut a intensa dezvoltare, in care industria era pe primul plan, insa bogatia acumulata a fost inregistrata de pe urma schimburilor comerciale care se faceau in portul strategic al orasului.
Locuitorii acelei vremi au construit un mare palat minoic, insa acesta nu a fost excavat , aflandu-se chiar sub centrul Chaniei moderne.
De-a lungul istoriei, gasim Chania, ba sub cucerire romana, in anul 67 i. Hr., sau anexata Imperiului Bizantin. Din pacate, in anul 828 i.Hr. sarzinii din Cordoba, pun mana pe oras distrugandu-l in intregime.

Se pare, ca odata cu venirea arabilor in insula, s-a produs schimbarea orasului din Kydonia in Chania.
Istoria venetiana in Chania ( 1204-1645)

club de noapte in ChaniaIn anul 1204 asistam la anexarea intregii insule Creta de catre venetieni. In anul 1252, venetienii au decis sa reconstruiasca Chania si sa fortifice orasul cu o fortareata chiar pe Kastelli Hill, caracterizata prin ziduri puternice de aparare, anexand in acelasi timp o suprafata mult mai mare din oras noii fortarete.
Zidurile venetiene au fost consolidate cu patru bastioane, turnuri si un sant exterior, in scopul de a rezista atacului piratilor.
In acelasi timp, portul a fost modernizat, fiind astfel capabil de a oferi flotei venetiene o protectie eficienta. Tot in aceasta perioada a ocupatiei venetiene, in oras asistam la imbunatatirea retelei de alimentare cu apa, la construirea unui apeduct si a unor rezervoare de apa pentru a satisface nevoilor populatiei, care intre timp crescuse la opt mii de locuitori. In Chania s-au construit cladiri publice, in tmp ce casele, in conformitate cu un plan de dezvoltare de oras venetian, trebuiau sa urmeze o anumita linie arhitectonica, asemenea unui oras european.

Chania in timpul perioadei otomane ( 1645-19120)

In anul 1645, timp de doua luni de zile, turcii asediaza fara interupere Chania, distrugand o mare parte a orasului cosntruit cu putin timp in urma de catre venetieni. Zidurile au fost apoi, consolidate , iar orasul reconstruit , astfel, incat sa corespunda noilor gusturi ale noilor cuceritori.Turcii au construit bai publice si fantani, au transformat bisericile in moschei, oferind orasului un aer, asa, de est, pe care nenumarate zone ocupate de turci il afiseau.
Pana la eliberarea definitiva a Chaniei, asistam la izbucnirea a numeroase rascoale armate impotriva turcilor, dar si a masacrelor ce au urmat acestor razvratiri ale populatiei autohtone. In cele din urma, in anul 1913, prin vocea marelui om de stat de atunci, Eleftherios Venizelos, mai tarziu prim minstrul Greciei, Creta s-a unit cu Grecia.

Club in Chania CretaChania in timpul celui de-al doilea razboi mondial

Celebra batalie din Creta pe care cartile de istorie o descriu, ca fiind una dintre cele mai curajoase batalii purtate de catre cretani neinarmati care au decimat parasutistii germani . Cretanii au dus, in timpul razboiului, numeroase lupte impotriva germanilor, care nu au reusit sa distruga in totalitate multe monumente istorice, mandria patriotica a oricarui cretan.

Viata de noapte in Orasul vechi Chania

Una dintre principalele locatii pentru viata de noapte din Chania este, fara indoiala, Portul Vechi. Acesta este portul venetian din Chania, cu faimosul port care decoreaza tabloul in culori pastelate. Acesta este locul de intalnire a turistilor seara de seara , dar si al localnicilor care vin aici pentru restaurante, baruri si cluburi de noapte.
Puteti alege un club in care puteti asculta muzica autentica veche pe ritmuri de jazz sau blues, sau in acordul ritmurilor rock an roll.
Puteti incerca Villa Mercedes, unul dintre cele mai mari si mai impresionante cluburi din Chania, decorata cu zeci de plamieri si cu iesire direct pe plaja.
Aici veti fi rasfatti cu melodii straine si grecesti. Villa Mercedes este locul perfect pentru o bautura relaxanta combinata cu clubbing fara sfarsit.
DK Bar, perfect pentru o intalnire de-o noapte cu prietenii veniti in vacanta in Chania. Atmosfera este perfect intretinuta de o muzica excelenta. Turistii danseaza printre mese, in timp ce altii isi savureaza pe terasa amplasata pe terasa portului, delicioasele cocktailuri.

No Comments Yet.

Leave a comment