Cand voi putea calatori din nou in Grecia

Cand voi putea calatori din nou in Grecia

Saptamana trecuta, Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anuntat intr-un discurs national, ca majoritatea zborurilor catre Grecia vor fi reluate pana pe data de 1 iulie 2020. Barurile si restaurantele urmeaza sa-si reia activitatea pe 15 mai 2020, zi in care va fi ridicata si interdictia de calatorie in insulele grecesti.

Faptul ca in Grecia au fost inregistrate doar 170 de decese din pricina COVID-19, fiind raportate mai putin de 3000 de cazuri, Mitsotakis a declarat ca tara sa este un adevarat "pasaport al sigurantei, credibilitatii si sanatatii tentru toti turistii".

Cand voi putea calatori din nou in Grecia ?

Guvernul grec a anuntat ca perioada turistica va incepe pe 15 iunie, atunci cand hotelurile sezoniere vor putea din nou sa-si deschida portile.
De asemenea va fi permisa deplasarea gratuita in insule, permitand reluarea completa a turismului intern. Dupa cum a confirmat si premierul Kyriakos Mitsotakis, zborurile catre destinatiile turistice din Grecia vor fi reluate treptat de la 1 iulie. Redeschiderea turismului international din Grecia va viza turistii din statele membre ale UE si din spatiul Schengen, precum si tari individuale cu care s-a ajuns la acorduri bilaterale, cum ar fi Israel.

Turistilor li se va permite sa intre in Grecia fara a efectua un test coronavirus sau fara a fi carantinati. Ministrul turismului, Haris Theoharis a declarat ca oficialii din domeniul sanatatii vor efectua teste la fata locului, daca acest lucru va fi necesar. Guvernul elen s-a angajat ca va spori capacitatea de asistenta medicala in zonele turistice populare cu personal medical si aparatura medicala pentru tratarea unor posibile infectii cu coronavirus.

 Masuri fiscale anuntate de guvern pentru relansarea turismului

Avand in vedere ca turismul este principalul motor a economiei grecesti, reprezentand 20% din produsul intern brut al tarii, guvernul grec a anuntat un set intreg de reduceri fiscale pentru sectorul calatoriilor si ospitalitatii.

Ce se intampla cu salariile lucratorilor din turismul elen

Salariile  lucratorilor din sectoarele turismului, alimentatiei si industriei vor fi subventionate prin mecanisme ale UE.

No Comments Yet.

Leave a comment