Bine ati venit in Insula Skiathos

Bine ati venit in Insula Skiathos

skiathos 1Insula Skiathos are o suprafata de numai 46 kmp, insa multi turisti se reintorc aici vara de vara, pentru simplu fapt ca insula are cele mai bune plaje dintre toate insulele grecesti, o mare varietate de taverne traditionale, baruri si multe locuri frumoase.
Skiathos este o insula luxurianta, verde, cu peste 60 de plaje. Localnicii traiesc, in principal din turism si agricultura. Plantatiile de maslini, fructe, nuci, miere si vinuri locale  asigura localnicilor venituri substantiale. Simbolul insulei, Castelul din Skiathos, de-a lungul istoriei, a fost folosit de catre populatia din insula si din apropieree ca un adapost  atunci cand in zona se desfasurau raidurile piratilor sau ale turcilor. castelul a fost, de asemenea, locul in care aliatii s-au adapostit in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Skiathos este o statiune de vara foarte populara printre turistii britanici si scandinavi, dar si printre italieni, germani, olandezi si elvetieni.

 

1 Response

  1. Pacat ca romanii nu au o asa mare deschidere pentru insulele Grecesti. Marea lor majoritate au impresia ca Grecia este facuta din stanci. De cand Prigoana s-a laudat la TV ca nu isi duce nevasta in Grecia ca nu are ce vedea aici in afara de stanci, oamenii au luat-o de buna. Pacat... Locuri ca aceste insule sunt regasite mereu in cartile celor mai mari scriitori. Ce bijuterie minunata avem noi in Europa noastra. :)

Leave a comment